Náš blog

Ako zhodiť vianočné kilá? Žite a jedzte zdravo!

Ako zhodiť vianočné kilá? Žite a jedzte zdravo!

A je to za nami. Vianoce aj silvestrovské oslavy. Stolov plných koláčov, zemiakových šalátov, vyprážaných rezňov a šampanského sme sa už zbavili, no po novom roku nám tu ešte čosi zostalo. Vianočné kilá. Ako sa ich zbaviť?

Nebudeme si klamať, tradičné vianočné jedlá do kategórie zdravej výživy ani zďaleka nespadajú. Koláče obsahujú veľa cukru a múky, zemiakový šalát je plný tučnej majonézy, na obložených chlebíčkoch nájdete množstvo nezdravých pochutín. Takto by sme mohli pokračovať ďalej. Odolať tomu všetkému vyžaduje veľmi silnú vôľu a predsavzatia o tom, že sa tento rok nebudeme prejedať, sú porušené hneď v prvý deň.

 

Ak aj vy patríte k tým, čo tieto Vianoce trochu „zhrešili”, nepanikárte. Máme pre vás hneď niekoľko dobrých správ.

Rýchle chudnutie neexistuje

Prvou je, že ani cez Vianoce nemôžete pribrať toľko kíl, aby ste ich po Vianociach nedokázali v relatívne krátkom čase zhodiť. Prvým krokom k úspechu je dobrý a hlavne reálny plán. Zabudnite na drastické diéty. Pamätajte, že rýchle chudnutie s dlhodobými výsledkami neexistuje.

 

Najskôr je potrebné z vašej strany kriticky zhodnotiť príbytok vianočných kíl a potom sa zbaviť všetkých nezdravých pochutín podľa životnej múdrosti „zíde z očí, zíde z mysle”. Nemusíte hneď dodržiavať nejaký konkrétny diétny program. Úplne postačí, ak budete mať na pamäti základné pravidlá zdravej výživy.

Ktoré sú to?

  1. Jedzte pestrú a vyváženú stravu. Vitalita a celkové zdravie človeka sa veľmi odvíja od toho, čo konzumuje. Čím je vaša strava pestrejšia a výživovo hodnotnejšia, tým viac sa vám za to telo odvďačí.
  2. Vyberajte si potraviny ktoré sú bohaté na celozrnné produkty, čerstvú zeleninu a ovocie. Skúste svojmu telu aspoň na chvíľu dopriať detox zeleninovou stravou.
  3. Vyberajte si potraviny s nízkym obsahom celkového tuku, jednoduchých cukrov, cholesterolu soli či nasýtených mastných kyselín.
  4. Stravujte sa pravidelne, ideálne päť až šesťkrát denne.
  5. Dodržiavajte pitný režim. Záleží však na tom, čo pijete. Obohaťte svoj pitný režim kvalitou, ktorej sa len máločo vyrovná a vyskúšajte piť vodíkovú vodu. Uvidíte, že zmeny budete vidieť už za krátky čas. Vodíková voda v sebe ukrýva množno zdraviu prospešných účinkov a okrem iného pomáha aj pri redukcii váhy. Blahodarne pôsobí na metabolizmus, látkovú výmenu a odbúravanie tukov z tela. Podporuje i správnu činnosť cievneho systému, dobíja energiu, pomáha regenerovať svaly po športe a podporuje aj imunitu. Ako sa k vodíkovej vode dostať? Jednoducho si ju vyrobíte. V pohodlí svojho domova pomocou našej FLASKY.
  6. Obmedzte pitie sladkých nápojov, kávy a alkoholu.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody