Náš blog

Bezchybná pleť v piatich jednoduchých krokoch

Bezchybná pleť v piatich jednoduchých krokoch

Ktorá žena by netúžila po dokonalej pleti ako z magazínu? Niektoré z nás dokonalú pleť dostali do vienka, iné jej musia trochu dopomôcť. Pripravili sme pre vás magických päť zásad, ktoré vám pomôžu získať bezchybnú pleť.

1. Hydratácia je základ

Nemáme na mysli len hydratačné krémy na pleť. Dôležité je telo hydratovať aj zvnútra. Preto nezabúdajte každý deň vypiť aspoň 1,5 až 2 litre vody. Samozrejme, žiadne sladké vody a minerálky. Ak vás už prestala baviť chuť čistej vody, inšpirujte sa zdravými a chutnými nápojmi, ktoré sme vám predstavili v našom nedávnom článku Tipy, ako dodržiavať pitný režim aj v lete.

2. Nezanedbávajte odličovanie

Nech vám ani len nenapadne ísť ľahnúť si do postele bez toho, aby ste svoju pleť poriadne vyčistili. A to ani vtedy, keď vás zmáha únava po nočnom výjazde s kamarátkami. Nezabúdajte tiež na to, že odličovať by sa mala i nenalíčená pleť. Zbavíte ju tak všetkých nečistôt, ktoré sa na ňu dostali počas dňa.

3. Aj zdravý jedálniček môže chutiť

Každý mesiac môžete na kozmetiku minúť aj niekoľko stoviek eur, no ak vaše telo nedostáva živiny, s krásnou pleťou sa môžete rovno rozlúčiť. Do svojho jedálnička preto zaraďte dostatočný prísun vitamínov, minerálov, bielkovín, ako aj zdravých tukov. Pleť nie je odrazom len toho, ako žijeme, ale aj toho, ako sa stravujeme.

4. Menej je vždy viac

Pravda, ktorá platí v mnohých oblastiach života. Ak to so starostlivosťou o pleť preženiete, dostaví sa úplne opačný efekt, aký chcete dosiahnuť. Alergické reakcie, vyrážky či zhoršené akné sú najčastejšou daňou za prehnanú starostlivosť o pleť. Radšej vsaďte na jednu kvalitnú kozmetiku. Dôležitejšie ako množstvo kozmetiky je pravidelnosť používania.

5. Neviete odolať horúcemu kúpeľu?

V tom prípade vás trošku sklameme. Voda pokožku vo veľkej miere vysušuje. Preto sa kúpte maximálne 20 minút a potom pokožku dostatočne hydratujte pomocou telového mlieka alebo oleja. Tvár si opláchujte vodíkovou vodou z FLASKY, ktorá pleť nevysuší. Práve naopak. Poskytne jej potrebnú hydratáciu, a to vďaka ľahšiemu prenikaniu do pokožky a krvi.