Náš blog

Čistá voda: Prečo piť teplú vodu?

Čistá voda: Prečo piť teplú vodu?

Opäť je témou nášho blogu voda. O tom, prečo je pre naše telo dôležitá a prečo je potrebné dodržiavať pitný režim, sme už pár článkov napísali. Dnes si povieme niečo o tom, že piť nemusíte len studenú vodu. Práve naopak, povieme vám dôvody, kedy piť aj teplú vodu.

1. Keď vás trápi zápcha

Zápcha vzniká kvôli tomu, že máte v črevách nízky obsah vody. To spôsobuje že stolica vysychá a prejsť črevami jej robí veľký problém. Pitie čistej teplej vody rozkladá zvyškové jedlo a uvoľňuje črevá. Eliminujete ňou dokonca i nadúvanie, čo poteší najmä dámy. Pri tráviacich ťažkostiach preto začínajte i skončite svoj deň pohárom teplej vody.

2. Keď vás bolí hrdlo

Určite si ešte z detstva pamätáte, že vám pani doktorka vždy hovorila, aby ste počas choroby pili veľa tekutín. Je to pravda, ale studenou vodou toho veľa nedocielite. Pite teplú vodu. Tá pomáha rozpúšťať hustý hlien a odstraňovať ho z dýchacích ciest. Okrem čistej vody do svojho pitného režimu v čase prechladnutia pridajte aj bylinkové čaje.

3. Keď máte upchatý nos

Teplá voda je dobrým liekom dokonca aj na upchatý nos. Pomáha prečisťovať nosové dutiny, pretože pri jej pití sa uvoľňuje nahromadený hlien v dýchacích cestách.

4. Keď sa snažíte schudnúť

Teplou vodou zvýšite svoju telesnú teplotu, ktorá zas zvyšuje rýchlosť metabolizmu a spaľovanie kalórií. Preto pred cvičením vypite pohár vody. Avšak pozor! Po cvičení vypite radšej studenšiu vodu, pretože vaše telo je veľmi rozhorúčené.

5. Keď máte menštruačné kŕče

Teplo uvoľňuje svaly v maternici a tým poskytuje úľavu od kŕčov. Okrem toho teplá voda bráni telu zadržiavať vody, a tak sa nemusíte obávať bolestivého nadúvania počas menštruácie.

Vidíte? Nemusíte za každú cenu piť studenú čistú vodu. Vášmu telu a zdraviu dokonca viac pomôže vlažná voda a aspoň dvakrát do dňa vypite teplú vodu. V zimnom období to zas až taký boj nebude. :) A ak chcete na sebe pocítiť ešte viac pozitívnych účinkov vody, spravte z nej vodíkovú vodu. Postačí vám na to naša FLASKA.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody