Náš blog

Dovolenkám odzvonilo. Ako sa vrátiť do bežného života a hneď nevyhorieť?

Dovolenkám odzvonilo. Ako sa vrátiť do bežného života a hneď nevyhorieť?

Ako sa vrátiť po lete do bežného životného kolobehu a nezblázniť sa z toho? Späť do práce, deti do školy, dopravné zápchy, tlačenica v obchodoch. Leto ubehlo strašne rýchlo a s ním aj čas dovoleniek a voľný čas. Nepodliehajte stresu. Máme pre vás pár rád, ako sa vrátiť do bežného života s pohodou.

Pokračujte vo svojich prázdninových rituáloch aj doma

Máte dovolenkové rituály, ktoré vás počas leta robili šťastnými? Pokračujte v nich! Radi ste si v horách dopriali šálku čaju? Doprajte si ju pri obľúbenom podcaste alebo hudbe aj pred odchodom z domu. Ak ste sa radi prechádzali po pláži, prejdite sa ráno po vašom okolí. Každé ráno ste si boli zabehnúť pár kilometrov? Prečo v tom nepokračovať aj teraz. Toto všetko sú maličkosti, ktorých sa nemusíte vôbec vzdať. Stačí si privstať o pár minút skôr a váš deň začne oveľa pozitívnejšie.

Povedzte NIE

Aj vám sa zdá, že po príchode do práce od vás chcú naozaj veľa? Povedzte im nie. Neberte si toho „na hlavu“ veľa, inak vyhoríte hneď na začiatku. Plňte primerané úlohy, ktoré sa vám nazbierali počas dovolenkového obdobia a potom prejdite k tým zložitejším. Ale až po určitom čase. Nie hneď!

Pomodoro technika

Počuli ste už o tejto technike? Vrátiť sa späť do bežného života nie je práve najľahšie. Hlavne vtedy, ak sú vaše telo a myseľ oddýchnuté. Doprajte si relax aj v práci. Intenzívne pracujte 25 minút a následne 5 minút oddychujte. Nemyslíme tým to, aby ste prešli na ľahšiu prácu, máme na mysli proste oddych. Toto opakujte štyrikrát a následne si doprajte dlhšiu – 15-minútovú prestávku. Svoj mozog tak udržiavate v neustálej kondícii, a to sa odzrkadľuje na vašej výkonnosti.   

Vodíková voda ako malý pomocník

Pamätajte na to, že v stresových dňoch potrebujete dostatočný prísun minerálov a vitamínov. Pár dní stresu sa môže nepriaznivo podpísať pod vašu psychickú, ale aj fyzickú pohodu. Vodíková voda znižuje účinky stresu, ochraňuje telo aj pri psychickej záťaži a únave. Taktiež dokáže podporiť vašu naštrbenú imunitu počas chladných mesiacov. Vodíková voda je 176-krát účinnejšia ako vitamín C a svojimi účinkami podporuje lepšiu obranyschopnosť organizmu.  

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody