Náš blog

Najnáročnejšie športy na svete. Viete, ktoré sú to?

Najnáročnejšie športy na svete. Viete, ktoré sú to?

Viete, ktorý šport je na svete najnáročnejší? O tejto téme by sme mohli viesť siahodlhé debaty, pretože každý má na to iný názor. Pre niekoho je meradlom obtiažnosti zaťaženie kardiovaskulárneho systému, pre iných ohromná fyzická vybavenosť. Ako sa na túto tému pozeráme my?

Vybrali sme päť športov, ktoré podľa nás patria k tým najnáročnejším, a tu je výber.

1. Americký futbal

Stačí si pozrieť americký film a hneď zistíte, že ho hrajú tí najrýchlejší, najväčší a najsilnejší športovci na svete. Predstavte si, že takmer každý jeden z nich by sa dokázal postaviť aj tým najlepším svetovým atlétom. A na strane druhej by si poradili i s niektorými lepšími bojovníkmi. Americký futbal si vyžaduje ohromný mix fyzickej pripravenosti, a preto si od nás vyslúžil prvé miesto.

2. Hokej

Keď sa našim hokejistom nedarí, máme vo zvyku im nadávať, ako korčuľujú a že im to vôbec nejde. Skúsme sa však aspoň na chvíľu vcítiť do kože hokejistov. Hokej je veľmi náročným športom. V priebehu 45-sekundového striedania s vysokou intenzitou sa neustále šprintuje, menia sa smery, bojuje o puk a tvrdo sa naráža do protihráčov. Hokejisti často o puk bojujú aj s pálivou bolesťou, čo im na energii vôbec nepridáva. Intervalová povaha tejto hry spojená s telesným zaťažením robí z tohto športu jeden z najťažších aktivít a u nás si hokej vyslúžil 2. miesto.

3. Futbal

Najpopulárnejší šport na svete má u nás 3. miesto. Futbalisti sú známi predovšetkým svojou rýchlosťou a očakáva sa od nich, že budú nielen rýchlo behať, ale budú vedieť aj rýchlo zastaviť, prípadne zmeniť smer. Kombinácia tohto všetkého spolu s bojovnosťou radí futbal medzi najnáročnejšie outdoorové športy.

4. Veslovanie

Veslovanie si vyžaduje kombináciu vycibrenej techniky a hrubej sily. Maximalizácia výkonu v tomto športe si vyžaduje veľkú silu v nohách, chrbte, ako aj v celej hornej časti tela. K tomu všetkému je veľmi dôležitá vytrvalosť a rýchle tempo si športovci musia udržať po celý čas pretekov. 

5. Plávanie

Päticu nášho rebríčka uzatvára plávanie. Vzhľadom na to, že dolná aj horná časť tela je neustále aktívna, odpočinok je v tomto športe úplne minimálny. A ak k tomu všetkému pripočítame samotný odpor vody, môžeme plávaním zatvoriť našu päťku. 

Nech sa už venujete akémukoľvek športu aktívne či rekreačne, myslite na pitný režim a dostatočnú regeneráciu tela po športe. Výrazne vám v tom môže pomôcť vodíková voda z FLASKY, ktoré má výrazne pozitívne účinky na organizmus človeka.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody