Náš blog

Novoročné predsavzatia v znamení zdravého životného štýlu

Novoročné predsavzatia v znamení zdravého životného štýlu

Aké sú vaše plány na Nový rok? Opäť sa pokúsite schudnúť, začnete športovať a zbavíte sa zlozvykov? Alebo je vaším cieľom postúpiť v práci, byť sebavedomejší a úspešnejší? Alebo je vaším cieľom žiť zdravšie? V nasledujúcich riadkoch vám poradíme, ako dodržať predsavzatia, ktoré sa týkajú zdravého životného štýlu.

Pomaly ďalej zájdete

Zmeniť spôsob života sa nedá zo dňa na deň. Roky ste mali zaužívané zvyky a prejsť na nové taktiež vyžaduje čas. Choďte do toho postupne. Začnite napríklad viac používať nohy. Do obchodu zájdite pešo a namiesto výťahu vyjdite tých pár poschodí po svojich. Namiesto čokolády zahryznite do jablka a nočné vyjedanie vymeňte za výdatné raňajky. Akonáhle zvládnete malé zmeny, môžete sa pustiť do tých veľkých.

Stravujte sa zdravo

Základ zdravého tela a mysle spočíva v strave. Otrepaná fráza, ale pravdivá. Na to, aby ste tento bod splnili, musíte ale vedieť, čo zdravé stravovanie predstavuje. Nejde o diéty, hladovky alebo detoxikačné kúry. Zdravá strava je o pravidelnosti, vyváženosti a kvalite potravín. Venujte viac pozornosti tomu, čo vkladáte do úst. Klaďte dôraz na čerstvosť, zloženie a pôvod. Nezásobujte sa lacnými potravinami a radšej investujte do kvalitnej stravy.

Dbajte o pitný režim

Nepodceňujte pravidelný prísun tekutín. Zdravý pitný režim je základ zdravého a spokojného tela. Čo sa v konečnom dôsledku odrazí aj na vašej psychike. A čo by ste mali piť? Čistú vodu a bylinné čaje. Zabudnite na sladené nápoje, alkohol aj ovocné šťavy plné cukru a konzervantov. K zdravému pitnému režimu vám pomôže aj FLASKA. Inovatívna fľaša na výrobu neobyčajne zdravej a chutnej vodíkovej vody urobí vašu cestu k zdraviu jednoduchšou.

Trávte čas na čerstvom vzduchu

Kedysi ľudia trávili celé dni vonku. A dnes sa život obmedzil na pobyt v uzavretých priestoroch. Keď skončíte v práci, sadnete do auta, prídete domov a keby ste nemali psa, von by vás nikto nedostal. Pobyt na čerstvom vzduchu je nesmierne dôležitý pre telo aj dušu. A tým nemyslíme prechádzku medzi panelákmi. Trávte viac času v prírode. Vyrazte s rodinkou každý víkend na výlet do hôr alebo objavujte krásne zákutia najbližšieho lesa.

Nájdite záľubu v aktívnom pohybe

Ak sú pokusy začať cvičiť stále márne, nájdite si aktivitu, ktorá vás bude baviť. Začnite behať, oprášte starú tenisovú raketu alebo sa prihláste na kurz tanca. Možností je predsa tak veľa a určite nájdete niečo, čo vám rozhýbe krv v žilách a zlepší náladu.

Vyspite sa

Nie cez deň, ale v noci. Popracujte na správnom spánkovom režime. Ponocovanie neprospieva telu, mysli ani kráse. Je dokázané, že spánok má najväčší efekt medzi 22 a 24 hodinou. Väčšina ľudí tento čas prebdie pri filme alebo na sociálnej sieti. Choďte do postele skôr, kúpte si kvalitný matrac a osvojte si rituály, ktoré vedú k pokojnému spánku. Dajte si napríklad horúci kúpeľ, masáž, čaj z medovky alebo teplé mlieko s medom. A hlavne – večer sa už neprejedajte.

Myslite pozitívne

Myseľ má obrovskú moc a to, ako ju nastavíte je len na vás. Ak máte plnú hlavu starostí, negatívnych správ a myšlienok, vyzerá tak aj váš život. Nabehnite na pozitívnu vlnu. Obklopte sa príjemnými ľuďmi, nenechajte sa ovplyvniť zlou náladou okolia a nedovoľte aby sa vám dostal pesimizmus pod kožu. Skúste hľadať pozitíva aj tam, kde na prvý pohľad nie sú a svet bude hneď krajší.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody