Náš blog

Potenie: Prečo je pre naše telo dôležité?

Potenie: Prečo je pre naše telo dôležité?

Cvičenie je drina, o tom niet pochýb. Cvičíme, aby sme boli zdraví a tešili sa z pevného tela i zdravia. Kalórie však nie sú jediné, čoho sa športovaním zbavujeme. Pri cvičení naše telo vylučuje aj množstvo potu. Čo vlastne pot je a prečo je pre nás dôležitý?

Zjednodušene by sme mohli povedať, že potenie je reakcia tela na horúce prostredie a práve potením sa naše telo ochladzuje. Niekto sa potí viac, niekto menej.  Pri tréningu je potenie veľmi podstatnou časťou. Prečo?

Potením sa nevylučujú len odpadové látky

Určite vám nemusíme pripomínať, že pravidelný tréning má veľký vplyv na vaše zdravie. Cítite sa lepšie, vyzeráte lepšie, pomáha vám k lepšiemu spánku a vďaka nemu si udržíte dokonalú postavu. Aký zmysel má v tomto procese potenie? Potením sa nám z tela odplavuje voda, soli, amoniak, cukor a močovina. Avšak, vyplavujú sa aj endorfíny, čiže hormóny šťastia, ktoré sú pre mnohých liekom po fyzickej i psychickej stránke.

Ako sme už vyššie načrtli, niekto sa potí viac a niekto zas menej. Nehodnoťte preto svoj tréning na základe prepotených vecí. Zbytočne si navodzujete pocit, že ste do toho nedali maximum. A to je chyba!

Pri cvičení je dôležitá hydratácia

Ak niekto cvičí prevažne s váhou a venuje sa silovému tréningu, je samozrejmosťou, že sa nespotí toľko, ako pri kardio tréningu. Avšak, pri jednom aj druhom type dávajte pozor na tekutiny a vhodnú hydratáciu. Odporúčame vám siahnuť po našej FLASKE.

FLASKA vám stlačením jedného tlačidla vyrobí vodíkovú vodu, po vypití ktorej sa molekula vodíka v tele človeka rozkladá na atómy vodíka, ktoré ľahko prenikajú do buniek a neutralizujú voľné radikály. Napomáha taktiež pri redukcii hmotnosti, dobije vás energiou a rýchlejšie zregeneruje po tréningu.

Vodíková voda má pozitívne účinky aj na imunitu

Medzi ďalšie plusy radíme aj podporu imunity, ktorá je momentálne veľmi potrebná, napomáha k zníženiu stresu, podporuje cievny systém, konkrétne elasticitu a mikrocirkuláciu ciev. V neposlednom rade sa radí aj medzi kozmeticky účinný prostriedok, ktorý dokonale čistí vašu pleť a hydratuje ju.

Toto je len pár vychytávok zázračnej vodíkovej vody. Má široké rozmedzie a je vhodná naozaj pre každého. Vodíku a jeho vplyvu na organizmus sa venuje množstvo špičkových vedcov, najmä z ázijských krajín, ale aj krajiny ako USA či dokonca Slovensko.

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody