Náš blog

Pozor na stres! Pozrite sa, čo robí s vaším telom

Pozor na stres! Pozrite sa, čo robí s vaším telom

Stres sa často považuje za synonymum dnešnej doby. Stal sa súčasťou pracovného, ale aj súkromného života. Naučili sme s ním žiť. Žiaľ. No ľudia si často neuvedomujú, aké fatálne následky môže mať stres pre náš organizmus.

Ak by sme sa na stres pozreli zo psychologického hľadiska, ide o prirodzenú obrannú reakciu ľudského organizmu na podnety, ktoré ho môžu ohroziť. Jeho úlohou je vlastne zmobilizovať všetky sily organizmu. Až po tento moment je stres pre naše telo užitočný. Ak však pretrváva dlhšie a stáva sa z neho chronický stres, ide o stav, ktorý nášmu telu výrazne škodí.

Za stres môže zvýšená hladina stresového hormónu kortizolu. Ak je jeho hladina permanentne vysoká, hrozia mnohé civilizačné choroby – od obezity, depresie, pálenia záhy až po ochorenia srdca či celkové oslabenie imunity. Čo môže chronický stres spôsobiť?

Bolesti hlavy

Ľudia, ktorí čelia chronickému stresu, často pociťujú bolesti hlavy, ktoré prechádzajú až do neznesiteľných migrén. Je to spôsobené tým, že mozog v stresových situáciách pracuje naplno a nadoraz. Čo sa stane, ak si nemá kedy oddýchnuť?

Nespavosť na jednej strane, stála únava na druhej

Nespavosť vzniká vtedy, keď ľudská myseľ kvôli stresu nedokáže prestať myslieť ani v noci. Keď svetlá zhasnú a všade dookola je zrazu ticho, človek sa ocitne sám so svojimi myšlienkami, čo môže jeho psychický stav ešte viac zhoršiť. Rozmýšľa nad tým, čo mohol spraviť počas dňa lepšie, inak a trápi sa tým. Potom sa to už začne nabaľovať ako snehová guľa, pretože sa človek nevyspí a je neustále unavený.

Hnev a agresia

Sú ľudia, ktorí na zvýšený stres reagujú hnevom. Tlak, ktorý majú vo svojom vnútri, potrebujú nejako dostať zo seba von a často je práve spomínanou agresivitou. Stres môže ľudí „vyprovokovať” až do tak vyhrotených stavov, kedy by boli schopní ublížiť sebe či druhým ľuďom.

A to ani zďaleka nie je všetko, čo nám môže spôsobiť. Stres nemôžeme brať na ľahkú váhu. Je nebezpečný – pre nás, pre naše zdravie i rodinu. Najlepším liekom na akékoľvek ochorenie je prevencia, a to sa týka aj stresu. Nezabúdajte preto na seba. Na svoje koníčky, rodinu, priateľov, šport a veci, ktoré vás robia šťastnými. Pri zvládaní stresu vám okrem iného bude nápomocná aj naša FLASKA, ktorá stlačením jedného tlačidla vyrobí vodíkovú vodu. Tá známa tým, že dokáže telo ochrániť pri nadmernej psychickej záťaži i únave. Blahodarných účinkov na náš organizmus má však vodíková voda v sebe viac. Je výborným antioxidantom, podporuje imunitu, uľahčuje regeneráciu po športe, pomáha pri chudnutí, má kozmetické účinky, podporuje cievny systém a dobíja energiu. Presvedčte sa sami, účinky vodíkovej vody nájdete TU.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody