Náš blog

Tipy na jesennú túru

Tipy na jesennú túru

Horúce letné dni sa s nami pomaly lúčia a pred nami je farebné jesenné počasie, ktoré je ideálne na turistiku. Užite si posledné teplé dni v tomto roku a vyberte sa objavovať krásy slovenskej prírody. Máme pre vás hneď niekoľko tipov na turistiku v piatich kútoch Slovenska. Určite neoľutujete.

Horúce letné dni sa s nami pomaly lúčia a pred nami je farebné jesenné počasie, ktoré je ideálne na turistiku. Užite si posledné teplé dni v tomto roku a vyberte sa objavovať krásy slovenskej prírody. Máme pre vás hneď niekoľko tipov na turistiku v piatich kútoch Slovenska. Určite neoľutujete.

Turistika v Slovenskom raji

Viete, ktorá roklina na Slovensku je najviac navštevovaná? Ak ste ešte nezavítali do Suchej Belej v Slovenskom raji, nemali by viac váhať. Čakajú na vás nádherné výhľady a cesta popri priezračnom potoku. Začiatok turistickej trasy je v Podlesku a cestou natrafíte na niekoľko vodopádov, tým najznámejším je Okienkový vodopád.

Malá Fatra a Jánošíkove diery

Tiesňavy, ktoré sa pýšia menom nášho národného hrdinu, nájdeme v Malej Fatre v prírodnej rezervácii Rozsutec. Aj tu môžete počas turistiky zhliadnuť viac ako dvadsať vodopádov, ktoré spolu vytvárajú Vodopády Dierového potoka. Turistiku odporúčame začať v Terchovej, rodisku samotného Jánošíka. Terchová je typickou kopaničiarskou obcou, ktorá si aj dnes zachováva svoje tradície. Ak ste milovníkom tradičnej kultúry a turistiky zároveň, na tomto mieste si prídete na svoje.

Hor sa na Kľak vo Veľkej Fatre

Z Malej Fatry sa teraz presunieme do tej väčšej a na turistiku odporúčame najmä vrchol Kľak, ktorý sa nachádza na hlavnom hrebeni Veľkej Fatry. Na Slovensku je len málo vyhliadok, z ktorých by ste okolité pohoria videli tak dobre ako práve z Kľaku. Chodník naň vedie z Fačovského sedla.

Na Zbojníckej chate vo Vysokých Tatrách

Naše najväčšie pohorie ponúka množstvo úžasných turistických miest, my vyberáme túru na Zbojnícku chatu, ktorú zvládnu aj (ne)turisti. Táto nenáročná túra sa tiahne Veľkou Studenou dolinou, ktorá je známa krásnymi výhľadmi a niekoľkými priezračnými plesami. Cesta vás dovedie až na Zbojnícku chatu, kde sa môžete potom aj občerstviť.

Symbol Nízkych Tatier – Ďumbier

Päticu našich tipov na jesennú turistiku uzatvárame Nízkymi Tatrami a výstupom na Ďumbier. Ide o náročnú túru, preto ju odporúčame len skúseným turistom, no zážitok budete mať na celý život. Krásna turistický trasa vám ponúkne nespočetné množstvo výhľadov, ktoré pohladia nielen vaše oči, ale aj dušu.

 

Prajeme vám príjemnú túru a nezabudnite si do batoha pribaliť našu FLASKU. Vodíková voda sa vám pri túre určite zíde, pretože sme do nej ukryli nespočetné množstvo benefitov. :) Pri turistike určite oceníte, že vám dobije energiu. Molekuly vodíka totiž obsahujú vysokú hustotu energie, ktorú dokážu ihneď distribuovať do každej bunky vášho tela individuálne. Navyše vás vďaka nej nebude tak trápiť svalovica, pretože vodíková voda urýchľuje regeneráciu po športovom výkone, pôsobí ako prevencia proti poškodeniu buniek či zápalom. Viac o účinkoch vodíkovej vody sa dozviete TU. 

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody