Náš blog

Turistika na Slovensku: Tieto miesta by ste mali vidieť

Turistika na Slovensku: Tieto miesta by ste mali vidieť

September a október sú ako stvorené na turistiku. Konečne nás netrápia príliš vysoké teploty, no cez víkendy môžeme ešte stále vychytiť slnečné a krásne počasie. A keďže veríme, že naši čitatelia milujú turistiku rovnako ako my, rozhodli sme sa, že vám predstavíme naše tipy na najkrajšie miesta na Slovensku. Pre turistov, samozrejme.

Súľovské skaly

Výstup na Súľovské skaly odporúčame aj turistom – začiatočníkom, pretože nejde o náročnú túru. Cestou na najvyšší bod skál – ruiny Súľovského hradu vám budú spríjemňovať krásne výhľady navôkol. Súľovské skaly nájdete asi 10 kilometrov od Bytče a je to skutočne nádherné miesto.

Tomášovský výhľad

Jeden z najkrajších výhľadov Slovenska nesmie v našom zozname chýbať. Je to trošku náročnejšia túra, no tých 3,5 kilometrov zdoláte približne za hodinu. Túru určite zvládnu aj starší ľudia, ako aj deti. Mimochodom, vedeli ste, že Tomášovský výhľad je najznámejšou prírodnou galériou Slovenského raja a pri peknom počasí dovidíte až na vrcholy Vysokých Tatier?

Veľký Rozsutec

Viete, že bájny zlatý poklad nášho národného hrdinu Jánošíka, ktorý ukryl v okolí Veľkého Rozsutca, ešte nikto nikdy nenašiel? Možno to budete práve vy. A ak aj nie, tak si aspoň spravíte túru na jeden z najkrajších slovenských vrchov, ktorý sa nachádza v Malej Fatre. Keďže je to o niečo náročnejšia túra ako výstup na Tomášovský výhľad, pripravte sa na to, že sa kus zapotíte.

Kráľova hoľa

Ako sa to spieva v známej ľudovej piesni? “Na Kráľovej holi, stojí strom zelený…” Zelený strom tam budete hľadať asi márne, no namiesto neho na vás bude na samom vrchu Kráľovej holi čakať priam úžasný výhľad na štíty Vysokých Tatier, ako aj na Spiš, Liptov či Slovenské rudohorie. Ak by ste chceli mať Slovensko ako na dlani, Kráľova hoľa je tým správnym miestom.

Na cestu si nezabudnite pribaliť vodíkovú vodu z FLASKY, ktorá vám dodá potrebnú energiu na zdolávanie slovenských vrcholov.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

 

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody