Náš blog

Výskumom molekulárneho vodíka sa zaoberajú aj slovenskí vedci

Výskumom molekulárneho vodíka sa zaoberajú aj slovenskí vedci

Každý, kto sa aktívne alebo i rekreačne venuje akémukoľvek športu vie, akú dôležitú úlohu zohráva po tréningu energia. Telo pri pohybe zo seba vydá obrovské množstvo energie, ktorú musí nejakým spôsobom prijať naspäť. Jeden zo spôsobov je vodíková voda.

Vedeli ste, že práve vodík sa pýši titulom najľahšieho a najjednoduchšieho chemického prvku vo vesmíre? Vodík je bezfarebný ľahký plyn, ktorý nijako nechutí ani nevonia a má veľký podiel hustoty energie. Tajomstvo vodíka spočíva v tom, že ho tvoria veľmi malé molekuly, ktoré dokážu dobre prechádzať rôznymi materiálmi. To platí aj o ľudskom tele.

Výskum molekulárneho vodíka aj na Slovensku

Molekulárny vodík sa po vypití takmer okamžite rozkladá na jednotlivé atómy vodíka. Tie prenikajú do buniek tela a dokážu neutralizovať voľné radikály. O účinkoch vodíka na ľudské telo a v neposlednom rade i na ľudské zdravie existuje veľa štúdií. Jeho výskumu sa venujú odborníci po celom svete, najviac ich je v Kórei, Japonsku či v USA, kde vznikol i Inštitút molekulárneho vodíka. Na Slovensku sa výskumom molekulárneho vodíka zaoberá Slovenská akadémia vied a jeho výskum dokonca podporí i slovenská vláda. Náš výskum sa realizuje v oblasti medicíny, ktorá sa zaoberá kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Výroba vodíkovej vody jedným stlačením

Jedna z najprirodzenejších ciest, ako dopriať organizmu blahodárne účinky vodíka, je prostredníctvom vody. Telo absorbuje všetky potrebné látky do svojich buniek a nadbytočnú vodu spolu s odpadovými látkami vylúči z tela von v podobe moču a potu. Vodíkovú vodu si môžete vyrobiť aj sami doma, a to vďaka našej FLASKE. Výhodou je, že FLASKA nemení vlastnosti vody. Iba vyrobí vodíkovú vodu, ktorá má svoje pôvodné pH, ako aj pôvodnú mineralizáciu. FLASKA funguje veľmi jednoducho. Nabijete ju cez USB kábel, nalejete do nej vodu, stlačíte tlačidlo a za tri minúty máte hotovú vodíkovú vodu určenú na konzumáciu.

 

Vodíková voda je silným antioxidantom a urýchľuje regeneráciu po športovom výkone, pôsobí ako prevencia proti poškodeniu buniek, zápalom či nekontrolovateľnému rastu buniek. Ak sa pravidelne venujete športovej aktivite, FLASKA by vo vašom športovom batohu určite nemala chýbať.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody