Náš blog

Za problémy s pleťou môže často aj stres. Ako proti nemu vtedy bojovať?

Za problémy s pleťou môže často aj stres. Ako proti nemu vtedy bojovať?

Tichý zabijak – STRES. Toto je iba jedna z nelichotivých prezývok, ktorá prischla odvekému nepriateľovi ľudstva. Na strese je najhoršie to, že pred ním neutečiete, neskryjete sa a už vôbec neexistuje očkovanie, ktoré by vás pred ním ochránilo. Ak mu podľahnete, trpieť bude nielen vaša duša, ale aj pleť.

Zvýšená hladina stresového hormónu vedie k nadmernej produkcii mazu a tvorbe akné. To však nie je všetko. Stres má na svedomí aj mnohé ďalšie defekty, ktoré vás oberajú o prirodzenú krásu. Povieme vám aké a naučíme vás, ako sa starať o vystresovanú pleť.

 

Keď je pleť v strese...

Stres zanecháva na pleti jasné stopy. Vidíte ich pri pohľade do zrkadla, ale aj na tvárach ľudí na ulici. Možno ste ale nevedeli, že tieto nedostatky bývajú spôsobené práve stresom.

  • Kruhy pod očami - nadmerný stres ide ruka v ruke s nespavosťou. Preto je vaša pleť  v okolí očí povädnutá, očné viečka opuchnuté a tmavé kruhy sa márne snažíte prekryť make-upom.
  • Suchá a šupinatá pleť – keď ste v strese, často zabúdate na pitný režim a radšej si doprajete pár šálok kávy na upokojenie. Káva vás možno na okamih povzbudí, no organizmus dehydratuje. Výsledkom je vysušená až šupinatá pleť s nejednotným farebným tónom a fľakmi.
  • Akné, vyrážky, kožné ochorenia -  v stresových situáciách sa vylučuje stresový hormón kortizol. Ten má na svedomí všetky problémy. Narúša črevnú mikroflóru, čo má za následok  tvorbu akné a iných kožných ochorení. Stres je zároveň primárnym spúšťačom psoriázy.
  • Začervenaná pleťnervózny človek plytko dýcha. Pri takomto dýchaní vás môže zaliať horúčava, na ktorú pleť reaguje začervenaním. Červená tvár teda nie je vždy milý znak hanblivosti, ale dôsledok psychicky náročných situácií.
  • Vrásky – všimnite si, čo robíte s tvárou, keď ste v strese. Zatínate zuby, mračíte sa, máte napätú tvár a neprirodzený výraz. Ak sa neuvoľníte, nie je uvoľnená ani pokožka. Aj preto vrásky často brázdia tváre mladých ľudí.

Čo s tým?

Aby bola pleť opäť vitálna a krásna, musíte popracovať na zvládaní stresu. Každý deň si doprajte chvíľu pre seba, relaxujte, čítajte dobrú knihu, doprajte si teplý kúpeľ s kvapkou aromatického oleja alebo vonnej soli. Upokojená myseľ je základ. Až potom nastupuje samotná starostlivosť o pokožku.

Kruhy pod očami – studené obklady a levanduľový olej ulahodia unaveným očiam. Niekoľko kvapiek levanduľového oleja nakvapkajte aj na vankúš pred spaním a celú noc strávite v ríši snov.

Suchá a šupinatá pleť – dehydrovaná pleť potrebuje vodu a výživu. O to sa postarajú vitamíny A, E a F. Tie obsahuje napríklad bambucké maslo, ktoré bežne nájdete ako hlavnú zložku kozmetických prípravkov. Samozrejme, môžete použiť aj panenské bambucké maslo, ktoré si poradí aj so začervenanou pleťou a zmierni príznaky červienky a ekzému.

Akné – zapálené miesta na pokožke je potrebné vysušiť, čím sa urýchli proces hojenia. Používajte prípravky na bylinnej báze s obsahom zeleného čaju, repíka lekárskeho, skorocelu alebo rumančeka. Na vriedky a uhry dobre zaberá aj med, propolis a zinok. Úsilie výrazne podporíte zmenou životosprávy. Jedzte zdravo, trávte veľa času na čerstvom vzduchu a nalaďte sa na pozitívnu vlnu.

Vrásky – na trhu je neskutočný výber prípravkov proti vráskam. Ak ste fanúšikom prírodnej kozmetiky alebo si nemôžete dovoliť utrácať za kvalitný krémy a séra, vyskúšajte šípky. Šípkový olej kúpite v obchode, ale vyrobiť si ho môžete aj doma. Regeneruje pleť, spomaľuje starnutie pokožky a pôsobí aj na vzniknuté vrásky a jazvičky na pokožke.

Objavte čaro vodíkovej vody

Vodíková voda v sebe ukrýva množstvo zdraviu prospešných látok. Vďaka nim jednak vaše telo chráni pred stresom, jednak pri vonkajšom použití poslúži ako prostriedok na hydratáciu pleti, a to vďaka ľahšiemu prenikaniu do pokožky a krvi. Tajomstvo vodíkovej vody spočíva v tom, že obsahuje rozpustené plynné molekuly vodíka. Vodík je najľahší a najjednoduchší plynný chemický prvok. Vodík má veľmi malé molekuly, ktoré sú schopné dobre prechádzať rôznymi materiálmi - aj tkanivami a bunkami. Ako sa k vodíkovej vode dostanete? Jednoducho cez našu FLASKU, cez ktorú si ju vyrobíte stlačením jedného gombíka.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody