Náš blog

Začnite na jar behať! Aké sú benefity behu?

Začnite na jar behať! Aké sú benefity behu?

Hrozba šíriaceho sa koronavírusu nás na niekolko týždňov zatvorila doma. Izolácia však ani zďaleka neznamená, že sa nemáte hýbať. Vonku sa pomaly začína jar, ktorá je ideálnym ročným obdobím na to, aby ste začali s behom. Samozrejme, rešpektujúc všetky nariadenia a opatrenia. Najdôležitejšie je chrániť seba aj ostatných.

Majte so sebou rúško a vyhýbajte sa miestam, kde sú ľudia. Radšej sa autom odvezte na odľahlejšie miesto, kde nikoho nestretnete a  naplno si užite pokoj prírody. Beh je ideálny šport do prírody. Vyčistí vám myseľ a spraví z vás zdravšieho človeka. Aké sú ešte jeho benefity?

Rozbehnite sa v ústrety novému životu

Keď začnete behať, postupne sa bude meniť aj váš doterajší život. Zvyknete si na nový režim, životosprávu, zmenia sa vaše priority a možno aj celkový pohľad na svet. Je dokázané, že ľudia, ktorí si pravidelne „vetrajú hlavu“ prostredníctvom behu znášajú stres oveľa jednoduchšie.

Budete viac koncentrovaní a schopní riešiť viacero vecí súčasne. Beh teda neposilňuje iba telo, ale aj psychiku. Vaše problémy so spánkom zmiznú a klesne aj riziko vzniku depresie. Okrem toho, fyzická záťaž spúšťa produkciu endorfínov. Telo zaplaví armáda hormónov šťastia a vy budete sršať optimizmom a zdravým sebavedomím. A to v súčasnej situácii, plnej strachu z koronavírusu, veľmi dôležité.

Utečiete pred chorobami

Už dlhšie sa povráva, že beh funguje ako prevencia proti niektorým druhom rakoviny, napríklad rakoviny prsníka u žien. Čo ale vieme s istotou je, že beh pozitívne vplýva na kardiovaskulárny systém, spomaľuje zmenšovanie vitálnej kapacity pľúc, celkovo podporuje správnu funkciu tela a tým pádom aj zdravie. Pravidelným behaním sa zlepší funkcia mozgu, pamäť, sústredenie a mozog starne pomalšie. Poďakuje sa vám aj imunita. Počas behu je telo lepšie zásobené kyslíkom, ktorý je dôležitý pre všetky bunky, vrátane tých imunitných.

Možno ste niekedy počuli, že beh nerobí dobre kolenám, no ide o mýtus a problém treba hľadať niekde inde. Je dokázané, že behanie podporuje hustotu kostí, spomaľuje ich starnutie a kolená udržiava zdravé.

Telo bude silné a štíhle

Beh je všeobecne odporúčaný ako skvelý spôsob zhodiť nechcené kilogramy. Pri tejto téme stojí za zmienku aj fakt, že pri behu sa prednostne odbúrava viscerálny tuk, hromadiaci sa okolo vnútorných orgánov. Tento tuk je oveľa nebezpečnejší ako podkožný tuk. Preto je beh ideálny šport na zdravé zníženie a udržanie hmotnosti.

Počas behu nedochádza iba k spaľovaniu kalórií, ale aj zrýchleniu a úprave metabolizmu. Dôležité je, aby ste sa nesústredili na výkon, ale na pravidelnosť. Behajte 3 až 5-krát týždenne po 45 minút a upravte jedálniček. Myslite na to, že beh je vyčerpávajúci a telu musíte vrátiť stratenú energiu. Takže žiadne hladovanie, ale pestrá a pravidelná strava. Jedzte potraviny bohaté na bielkoviny, vitamíny, minerály a nezabudnite na pitný režim.

Dajte si záležať na správnom pitnom režime

Doprajte svojmu telu ten najlepší pitný režim. Nemáme pritom na mysli žiadne minerálne vody, ale najčistejšiu podobu vodíkovej vody. Počuli ste už o nej? Vodíková voda v sebe ukrýva množstvo pre telo blahodarných účinkov. Bližšie si o nich môžete prečítať v našom článku. Vodíková voda slúži nielen na dobitie energie, aby ste vládali prekonávať svoje bežecké ciele, ale je výborná aj po športovom výkone. Urýchľuje regeneráciu, pôsobí prevencia proti poškodeniu buniek, zápalom a nekontrolovateľnému rastu buniek. V spojení s behom vytvoríte skvelé antistresové kombo, pretože vodíková voda ochraňuje telo pri psychickej záťaži.

Ako sa k vodíkovej vode dostanete? Vyrobíte si ju v pohodlí svojho domova pomocou našej FLASKY. FLASKA je prístroj určený na generáciu vodíka v obyčajnej pitnej vode. Používanie FLASKY je veľmi jednoduché – stačí stlačiť jedno tlačidlo, ktoré spustí trojminútový proces výroby vodíka.

Bojujte proti koronavírusu spolu s nami a začnite behať! Bez ľudí a v prírode. #spolutozvladneme

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody