Náš blog

Zatvorili vám fitnescentrum? Poradíme vám, ako sa premôcť cvičiť doma

Zatvorili vám fitnescentrum? Poradíme vám, ako sa premôcť cvičiť doma

Pandémia koronavírusu spomalila svet. Rešpektujeme opatrenia, ktoré nás nútia vzdať sa obľúbených aktivít. Nezostáva nám nič iné, ako pandémiu prečkať a správať sa zodpovedne nielen k sebe, ale aj k svojmu okoliu. To však neznamená, že sa musíme vzdať vecí, ktoré milujeme. Len treba nájsť vhodnú alternatívu.

To sa týka aj ľudí, ktorí si svoj život nevedia predstaviť bez pohybu a tréningov. To, že fitnescentrá dočasne zatvorili svoje brány, neznamená, že sa vzdáte zdravého životného štýlu. Efektívne si zacvičíte aj doma. Stačí len vedieť, ako na to.

Spoznajte výhody domáceho tréningu

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je pozrieť sa na vec z pozitívnej stránky. Zatvorené fitnescentrá rozhorčili nejedného športovca. Avšak domáce cvičenie má svoje výhody. Cvičíte v úplnom súkromí, neobmedzujú vás otváracie hodiny, nemusíte nikam cestovať a tréning si nastavíte sami. Budete cvičiť tak, ako vás baví a počúvať hudbu, aká sa vám páči.

Nastavte si pravidlá

Aby bolo cvičenie efektívne, potrebujete režim. Hlavnú úlohu zohráva pravidelnosť. Na tréning si vyhraďte určité dni a stanovte hodinu, aká vám najviac vyhovuje. Urobte z cvičenia doma rovnakú rutinu, akou bolo chodenie do fitka. Nezabudnite na regeneráciu, ktorú telo medzi cvičeniami potrebuje a pred cvičením absolvujte zahrievacie kolo. Strečing, skákanie na švihadle alebo kardio vás pripraví na nadmernú fyzickú záťaž.

Zriaďte si domácu posilňovňu

Ak je vaším cieľom nárast svalovej hmoty alebo nechcete prísť o svaly, ktoré ste si krkolomne vybudovali, nezaobídete sa bez pomôcok na cvičenie. Nemusíte mať doma drahé stroje, aby bolo cvičenie efektívne. Hrazda, jednoručné činky, odporové gumy, závažia a podložka ponúkajú veľa možností pre kvalitný tréning. Nezaberú pritom veľa miesta a malú posilňovňu môžete mať trebárs i v obývačke. Ak vám to priestor umožní, základnú výbavu doplňte o posilňovací stroj. Výrobcovia ponúkajú množstvo zariadení pre domáce cvičenie za dostupné ceny.

Spestrite si tréning

Urobte tréning atraktívnym. Inšpirujte sa knihami, videami alebo vyskúšajte on-line cvičenia. Internet je plný silových a kondičných tréningov či cvičení na tvarovanie postavy. Nebojte sa skúsiť niečo nové. Veď cvičíte za zatvorenými dverami a vaše začiatočnícke pokusy nikto neuvidí.

Nezabudnite na pitný režim

Či už cvičíte doma, alebo vo fitku, pitný režim je kľúčový. Najvhodnejšia je čistá voda, ktorú si môžete obohatiť o zdraviu prospešný vodík. Vodík pôsobí ako silný antioxidant, ktorý preniká do buniek a neutralizuje voľné radikály. Vodíkovú vodu ocenia i športovci – je dokázané, že vďaka vodíku sa naše svaly rýchlejšie zregenerujú. Ako sa dostať k vodíkovej vode? Naša FLASKA je špeciálna fľaša, ktorá premení obyčajnú vodu na vodíkovú. Sklenená nádoba s objemom 320 ml funguje na princípe elektrolýzy za pomoci SPE / PEM membrány. Obyčajná voda je tak obohatená o vodík. Doprajte si zdravý pitný režim nielen pri cvičení, ale aj počas celého dňa.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody