Náš blog

Zvučné mená na konferencii o molekulárnom vodíku

Zvučné mená na konferencii o molekulárnom vodíku

Prvý októbrový víkend sa na Slovensku uskutočnila v poradí už siedma konferencia s medzinárodným zastúpením, ktorej hlavnou témou bol „Molekulárny vodík v medicíne 21. storočia”. Konferencia bola určená pre zdravotníkov, lekárov, fyzioterapeutov, profesionálnych športovcov, vedcov, kozmetičiek či podnikateľov, ktorí sa venujú alebo pracujú s molekulárnym vodíkom. Na konferencii sme nechýbali ani my.

Súčasťou konferencie boli aj svetové kapacity vo výskume molekulárneho vodíku, a to profesori Shigeo Ohta a Mami Noda z Japonska, profesor Ján Slezák zo Slovenska, docent Michal Botek z Českej republiky, profesori Atiakshin Dmitri a Oleg Medvedev z Ruska, a to ani zďaleka nie je všetko. Čomu sa odborníci vo svojich prednáškach venovali?

K využitiu molekulárneho vodíka pre zdravie a krásu mali čo povedať odborníci z celého sveta

Konferencia sa venovala viacerým oblastiam, v ktorých je možné molekulárny vodík využiť. Jednou z tém bol „molekulárny vodík pre zdravie a krásu”. V paneli sa návštevníci dozvedeli najzásadnejšie a najnovšie fakty, ktoré momentálne rezonujú v problematike molekulárneho vodíka. Odborníci neobišli ani tému benefitov a najvhodnejšieho využitia v zdravotníctve a vo wellness. Profesor Guy Elsacker načrtol možnosti praktického využitia vodíka v liečbe kožných chorôb. Slovenský odborník zo Slovenskej akadémie vied sa taktiež venoval zdravotníctvu, a to konkrétne pozitívnym účinkom vodíka na kardiovaskulárny systém.

Konferencia nebola len o teórii. Mnohí odborníci prezentovali svoje praktické skúsenosti, ako napríklad aj lekárka Zornitza Petrova Markantová, ktorá molekulárny vodík podáva svojim pacientom s rôznymi zdravotnými problémami. Profesor Dmitri Atiakshin hovoril o morfologickom efekte molekulárneho vodíka a predstavil i novú vedeckú spoluprácu medzi Ruskom a Japonskom. Pripravuje sa totiž otvorenie rusko-japonského zdravotného a biologického centra na výskum vodíka v Rusku.

Je molekulárny vodík doping?

Aké využitie má molekulárny vodík v športe? V súčasnosti sa často diskutuje o tom, či môže byť považovaný za doping. Odpoveď na túto otázku priniesol dopingový komisár Pavel Malovič, ktorý vysvetlil nielen celkové využitie vodíka pri profesionálnom športe, ale aj to, prečo sa nepovažuje za doping. O svoje priame skúsenosti s vodíkom sa s účastníkmi konferencie podelil aj vedecký odborník Michal Botek z Fakulty telesnej kultúry univerzity Palackého v Olomouci.

Je dokázané, že molekulárny vodík má pozitívne účinky na ľudský organizmus a v súčasnosti sa ním zaoberajú tisícky odborníkov na celom svete. Vodíkovú vodu si stlačením jedného tlačidla môžete vyrobiť aj vy sami doma a dopriať svojmu telu dávku zdravia.

 

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody