Náš blog

Tekuté kalórie sú strašiakom zdravého životného štýlu. Kde ich nájdete?

Tekuté kalórie sú strašiakom zdravého životného štýlu. Kde ich nájdete?

Presedlali ste na zdravú stravu, športujete a váha stále nejde dolu? Možno aj vy patríte medzi ľudí, ktorí nedbajú o správny pitný režim a povinnú dávku tekutín dopĺňajú sladenými nápojmi a alkoholom.

Spomenuté tekutiny sú plné prázdnych kalórií, ktoré bránia úspešnému chudnutiu. Odhaľte skryté nástrahy a žite zdravo.

Čo sú tekuté kalórie?

Káva s cukrom a mliekom na raňajky, pohár Coca Coly k obedu a veľké pivo po práci. Na pohľad neškodné nápoje, no realita je taká, že vďaka nim enormne zvyšujete kalorický príjem. Všetky totiž obsahujú veľa cukru a cukor je najväčší nepriateľ chudnutia. Keď k tomu pripočítame ešte tuk z mliečnych nápojov, nepomôže ani diéta. 

Aké nápoje patria do kategórie “tekutých prázdnych kalórií”?

Alkoholické nápoje

Alkoholické nápoje sú najväčším zdrojom prázdnych kalórií. Iba jedno veľké pivo sa energeticky vyrovná balíčku chipsov. A pri jednom pivku to nikdy nekončí.

Alkohol je už sám o sebe kalorický, avšak najhoršie je, že podporuje chuť do jedla. Funguje to tak, že alkohol vplýva na hladinu hormónov, regulujúcich pocit hladu. Výsledok je taký, že aj keď ste práve večerali, zjete misku slaných orieškov, balíček tyčiniek alebo kus syra. A toto všetko sa odrazí na vašej postave.

Ochutené nápoje

Nápoje typu „kola“ obsahujú obrovské množstvo cukru. Jeden pohár sa pokojne vyrovná jednej porcii jedla s tým rozdielom, že nemá sýtiaci efekt. V praxi to vyzerá tak, že pitím takýchto nápojov prijmete oveľa viac energie, ako ste schopní spotrebovať a logicky naberáte na váhe.

O nič lepšie na tom nie sú ani ochutené minerálne vody,. Na pohľad zdravé tekutiny taktiež brzdia vaše pokusy schudnúť.

Kávové a mliečne nápoje

Vychladená ľadová káva z plechovky je lákavá, no skôr, ako si ju kúpite, prečítajte si, čo obsahuje. Okrem cukru v nej nájdete slušný podiel kalórií. Podobne sú na tom obľúbené kyslomliečne nápoje plné ochucujúcich zložiek.

Ovocné šťavy a džúsy

Ovocie je zdravé a obsahuje veľa vitamínov. Ak je toto dôvod, prečo pijete litre džúsu, je načase prestať. Vitamíny získate aj z vhodnejších zdrojov, a to bez zbytočného pridaného cukru, ktorý džúsy obsahujú.

Ako na zdravý pitný režim?

V rámci pitného režimu platí jednoduché pravidlo. Najväčší podiel denného príjmu tekutín má tvoriť čistá voda. Vďaka našej FLASKE si ju môžete obohatiť aj o zdraviu prospešný vodík.

FLASKA je šikovná fľaša (ale vo svojej podstate generátor vodíkovej vody), ktorá zabezpečí zdravý pitný režim na každý deň. Stačí ju naplniť čistou vodou, stačiť tlačidlo a o pár minút máte zdravú, chutnú vodu obohatenú o vodík. Vodíková voda je vďaka prospešným účinkom na organizmus ďalším krokom k lepšiemu zdraviu. Vodíková voda je plná antioxidantov, pomáha udržiavať silnú imunitu, podporuje cievny systém, a to ani zďaleka nie je všetko. Prečítajte si náš blogový článok, v ktorom sa sme sa venovali práve výhodám vodíkovej vody.

>> Viac o vodíkovej vode

>> Viac o FLASKE

>> Viac o účinkoch vodíkovej vody